• Bezoek

    Routebeschrijving

Het Kantcentrum is gehuisvest in de Balstraat 16 op de Sint-Annaparochie. Hoe kan je ons bereiken?

Als je vertrekt vanop de Markt, te voet of met de fiets.

Ga de Breidelstraat in, ga rechtdoor op de Burg en via de Hoogstraat kom je aan de Molenbrug. Sla de eerste straat links in (Molenmeers). Op het einde van de straat zie je de Jeruzalemkapel. De straat links van de kapel is de Balstraat. Het domein van het Kantcentrum is voorzien van fietsstalplaatsen.

Je komt met de wagen

Het Kantcentrum is het best bereikbaar door vanaf de Ring via de Kruispoort of de Dampoort het centrum binnen te rijden.

Via de Kruispoort sla je onmiddellijk rechtsaf naar de Kruisvest, neem dan de Jerusalemstraat, dat is de tweede straat links (ter hoogte van de eerste molen). Zo kom je aan de Jerusalemkapel. De Balstraat ligt daar vlak naast. Parkeer in de omgeving.
Via de Dampoort neem je ofwel de Lange rei of de Potterierei tot aan de Carmersbrug , dat is de derde brug voorbij de Dampoort. Sla daar linksaf in de Carmersstraat en neem de tweede straat rechts, de Jerusalemstraat, tot aan de Jerusalemkapel. Parkeer in de omgeving.
Er zijn een ruim aantal parkeerplaatsen in de omgeving. Naast de inkom van het Kantcentrum in de Balstraat is er een parkeerplaats voor mensen met een beperking.

AANDACHT: in de Brugse binnenstad geldt overal betalend parkeren. Neem een ticket aan een van de parkeerautomaten. Druk op ‘Start’, vul je nummerplaat in en kies hoe lang je wil parkeren. Betaal met munten of met bank-/kredietkaart. In de binnenstad zijn 5 ruime ondergrondse parkings. De Parking ‘Langstraat’ (best te bereiken via Kruispoort) is amper 10 minuten te voet van het Kantcentrum. Als je de wagen parkeert in de parking ‘Station’ aan de voorzijde van het Brugse station (1600 plaatsen) om Brugge en het Kantcentrum te bezoeken, kan je met je parkeerticket voor maximum 4 personen gratis de bussen aan de voorzijde gebruiken richting het Kantcentrum (zie verder “Je komt met het openbaar vervoer“).

 

Je komt met een taxi

De standplaatsen voor de Brugse taxi’s bevinden zich aan de voorzijde van het station. Je kunt uiteraard ook een taxi bellen om je op te halen vanop een adres.

Je komt met het openbaar vervoer

Je neemt aan het station plan je reis hier of in de binnenstad de Lijnbussen website De Lijn met het nummer 6 of 16. Deze bussen rijden richting Sint-Kruis. Je vraagt aan de chauffeur waar de “Halte Coupure” is. Daar stap je af, je keert terug vanwaar de bus komt en slaat de eerste straat rechts in. Dat is nog een stukje van de Predikherenstraat. Op het einde (na ongeveer 20 meter) sla je linksaf in de Langestraat. Je slaat de eerste straat rechts in (Molenmeers). Op het einde van de straat zie je de Jeruzalemkapel. De straat links van de kapel is de Balstraat. Mocht je de halte Coupure gemist hebben, stap af aan de halte “Kruispoort”. Je gaat rechtdoor, laat de poort rechts liggen en ga links de Langestraat in. Na ongeveer 100 meter sla je de Peperstraat in. Op het einde van de straat zie je de Jeruzalemkapel. De straat meteen na de kapel is de Balstraat.

Je kunt ook de Lijnbussen 4 of 14 nemen, komende van aan het station of vanuit de binnenstad. Je vraagt aan de chauffeur waar de halte “Gouden Handstraat” is. Daar stap je af, je keert terug vanwaar de bus kwam en je gaat de Carmersbrug over. Je slaat de tweede straat rechts in, dat is de Jeruzalemstraat. Je wandelt rechtdoor tot aan de Jeruzalemkapel. De straat links van de kapel is de Balstraat.

Je komt met een toeristenbus

Deze bussen mogen de binnenstad niet in, enkel om te laden en te lossen aan hotels. De chauffeur zal zijn bus parkeren aan de autobusparkeerplaats nabij de Bargeweg Klik hier voor meer infomatie. Daar neem je best de Lijnbus nummer 12 naar het station en stap je daar over op lijnen 6, 16, 4 of 14 en je volgt de aanwijzingen zoals hierboven beschreven. Hou je van een wandeling, ga je vanop de busparking aan de Bargeweg de rode stalen brug over, richting Minnewaterpark en Begijnhof. Vandaar volg je de richting Markt en dan verder zoals hierboven beschreven.