• Bezoek

    Routebeschrijving

Het Kantcentrum is gehuisvest in de Balstraat 16 op de Sint-Annaparochie. Hoe kan je ons bereiken?

Als je vertrekt vanop de Markt, te voet of met de fiets.

Ga de Breidelstraat in, ga rechtdoor op de Burg en via de Hoogstraat kom je aan de Molenbrug. Sla de eerste straat links in (Molenmeers). Op het einde van de straat zie je de Jeruzalemkapel. De straat links van de kapel is de Balstraat. Het domein van het Kantcentrum is voorzien van fietsstalplaatsen.

Je komt met de wagen

Hou er rekening mee dat er bijzonder weinig parkeerplaatsen zijn in de buurt. Best geen parkeerplaats zoeken in de Balstraat. Wat je best doet: via de ring de Kruispoort binnenrijden. Je slaat meteen rechts af, dat is de Kruisvest. Je rijdt rechtdoor tot de tweede straat links (ongeveer tussen de molens). Dat is de Guido Gezellewarande. Daar is meestal parkeerruimte. Niet vergeten: je bevindt je in de Brugse binnenstad, daar geldt de Blauwe Zone. De Blauwe Zone geldt elke dag van maandag tot en met zaterdag, van 9 tot 20 uur. De Blauwe Zone geldt niet op zondagen en officiële Belgische feestdagen. Je kunt er maximaal 4 uur parkeren met een geldig gebruikte parkeerschijf. Plaats de Europese parkeerschijf met de voorkant, goed lees- en zichtbaar achter de voorruit. Na vier uur parkeren, moet je de parkeerplaats verlaten, dus je wagen verplaatsen. Daar geparkeerd, is het Kantcentrum op wandelafstand. Je wandelt richting centrum (dus niet naar de molens toe), je slaat rechtsaf in de Hugo Verrieststraat, tot je in de Rolweg komt. Dan linksaf en de eerste straat is de Balstraat. Klik hier voor meer informatie

Naast onze toegangspoort is er een parkeerplaats voor mensen met een beperking.

Als je de wagen parkeert aan het station met het oog op een bezoek aan Brugge (en het Kantcentrum) kan je met je parkeerticket gratis de lijnbussen aan de voorzijde gebruiken. Dat parkeerticket geldt als een gezinskaart voor de bussen van De Lijn.

Je komt met een taxi

De standplaatsen voor de Brugse taxi’s bevinden zich aan de voorzijde van het station. Je kunt uiteraard ook een taxi bellen om je op te halen vanop een adres.

Je komt met het openbaar vervoer

Je neemt aan het station plan je reis hier of in de binnenstad de Lijnbussen website De Lijn met het nummer 6 of 16. Deze bussen rijden richting Sint-Kruis. Je vraagt aan de chauffeur waar de “Halte Coupure” is. Daar stap je af, je keert terug vanwaar de bus komt en slaat de eerste straat rechts in. Dat is nog een stukje van de Predikherenstraat. Op het einde (na ongeveer 20 meter) sla je linksaf in de Langestraat. Je slaat de eerste straat rechts in (Molenmeers). Op het einde van de straat zie je de Jeruzalemkapel. De straat links van de kapel is de Balstraat. Mocht je de halte Coupure gemist hebben, stap af aan de halte “Kruispoort”. Je gaat rechtdoor, laat de poort rechts liggen en ga links de Langestraat in. Na ongeveer 100 meter sla je de Peperstraat in. Op het einde van de straat zie je de Jeruzalemkapel. De straat meteen na de kapel is de Balstraat.

Je kunt ook de Lijnbussen 4 of 14 nemen, komende van aan het station of vanuit de binnenstad. Je vraagt aan de chauffeur waar de halte “Gouden Handstraat” is. Daar stap je af, je keert terug vanwaar de bus kwam en je gaat de Carmersbrug over. Je slaat de tweede straat rechts in, dat is de Jeruzalemstraat. Je wandelt rechtdoor tot aan de Jeruzalemkapel. De straat links van de kapel is de Balstraat.

Je komt met een toeristenbus

Deze bussen mogen de binnenstad niet in, enkel om te laden en te lossen aan hotels. De chauffeur zal zijn bus parkeren aan de autobusparkeerplaats nabij de Bargeweg Klik hier voor meer infomatie. Daar neem je best de Lijnbus nummer 12 naar het station en stap je daar over op lijnen 6, 16, 4 of 14 en je volgt de aanwijzingen zoals hierboven beschreven. Hou je van een wandeling, ga je vanop de busparking aan de Bargeweg de rode stalen brug over, richting Minnewaterpark en Begijnhof. Vandaar volg je de richting Markt en dan verder zoals hierboven beschreven.