• Ontdek

  Wisselende collectie

 • Tentoonstelling postzegels

  Tentoonstelling in het Kantcentrum & -museum
  27.02.17 – 13.05.17 week- en zaterdagen van 9.30 tot 16.30 uur (laatste ticket). Toegang met het gewone museumticket.

  Volgende drie maanden loopt in het Kantcentrum en -museum een mooie tentoonstelling van postzegels waarop kantstukken, kant in kledij en kantwerksters centraal staan. Deze zegels komen uit de collectie van onze docente Magda De Craemer en uit de eigen verzameling.
  We waren zelf verrast hoe internationaal deze kantthema’s uitgewerkt zijn. Uiteraard zijn er in België op geregelde tijdstippen zegels uitgegeven waarop kant in een of ander facet aan bod komt.

  Klassiek zijn de na-oorlogse postzegels uit 1948 van 1,35 F en 1,75 F met daarop de oude kantwerkster voor het open raam met zicht op de Brugse Hallentoren. Het mooiste stuk is natuurlijk ‘De Markt van Brugge’ uit 2012 een combinatie van vijf zegels tegen een decor van (gedeeltelijk uitgetanst) kantwerk. Maar er is veel meer natuurlijk. Postzegels met kantwerk uit exotische, verre bestemmingen: Sint-Helena, Sri Lanka, Burundi, … Vijftien fraai gevulde toonkasten die zowel voor de filatelist als de gewone bezoeker meer dan de moeite waard zijn.

taxonomy-kc_tax_collection.php