• Leer

    Docentenopleiding

Docentenopleiding

Deze opleiding is een inleven in de tijd van toen om al de kennis te gebruiken in het nu.

Het is niet alleen een studie en doorgeven van de technieken opgetekend door de kantnormaalschool te Brugge van toen, maar vooral een persoonlijke ontwikkeling met deze technieken als basis. Kantgeschiedenis is daarbij een onmisbaar instrument om de betekenis van kant in onze maatschappij te leren plaatsen en begrijpen. Vooral zelf ontwerpen van projecten met oude technieken, en ideeën met hedendaagse inslag komen uitgebreid aan bod; dit zowel in de kloskanttechnieken als in de naaldkanttechnieken.

Drie jaren studie, telkens een hele dag per week op dinsdag (schoolvakanties vormen een break) staan borg voor een schat aan informatie, ontwikkeling, zelf ontwerpen midden een groep gelijkgestemden en met de steun van het hele docentenkorps.

Mogelijkheid dit programma af te werken in drie jaren of modulair.
Het modulaire systeem laat de uit huis en/of thuis werkende studenten toe het programma af te werken in eigen tempo. Gezin en werk combineren met een opleiding wordt dan voor velen wel mogelijk. Er moet voor het behalen van het eindcertificaat wel voldaan worden aan al de voorwaarden.

De volgende modules worden dit schooljaar (2016-2017) aangeboden:

taxonomy-kc_tax_course.php