• Leer

    Workshops

Prijs te bespreken
Docent: Pollet Lieve

Werkgroep Brugse Binche

Data: Vrijdag 24/3/2017, 19/5/2017, 29/09/2017, 01/12/2017, 26/01/2018, 30/03/2018 en 01/06/2018 er is mogelijkheid om gelijk wanneer in te springen.
Telkens van 10.00 uur tot 13.00 uur en van 14.00 uur tot 17.00 uur.
De prijs hangt af van de datums van inschrijving.

Onze Brugse Binche is een zeer fijne kantsoort met doorlopende draden die heel mysterieus oogt door haar diffuse mix van oneindig veel verschillende gronden.

We willen met deze werkgroep vooral samenwerken aan het “project” Brugse Binche: behoud van de traditionele technieken, evolutie in kennis en tekenen en ideeën uitwerken tot nieuwe kanten. Zowel voor beginners als gevorderden.

  • Het is de bedoeling om de technieken –  klossen én tekenen- van onze Brugse Binche, door te geven aan toekomstige Binche liefhebsters.
  • Daarnaast willen we al de kennis van de meer ervaren kantwerksters en tekenaars onderhouden en bundelen in projecten: misschien heeft U zin eens aan dat idee of project te beginnen dat al zolang in de kast is gebleven? Dit kan een Binche kant zijn die je al altijd hebt willen klossen of een nog uit te tekenen idee.
  • Ook voor de minder ervaren Binche liefhebbers is er werk aan de winkel tijdens deze eerste reeks werkmomenten. Een tekenidee waarin alle eenvoudige gronden met hun variatie uitgebreid aan bod komen, waarin iedereen toch zijn vrijheid en tempo behoudt in de groei van zijn of haar project.

Het is een werkgroep waarin ieders niveau wordt gerespecteerd zo dat het uitwerken en uitklossen  voor iedereen zal uitmonden in een mooi resultaat: een Binche kant met je eigenheid er in verwerkt!

Inschrijven voor deze cursus? Mail naar info@kantcentrum.eu
single-kc_course_item.php