• © Bjorn Van Ryckeghem © Bjorn Van Ryckeghem
    Ontdek

    Nieuws

Kantdagen 2016

Jaarlijks vinden de hoogdagen van het kantklossen plaats in de Huisbrouwerij “De Halve Maan” op het Walplein in Brugge. De Kantdagen vinden dit jaar plaats van donderdag 11/08/2016 tot en met maandag 15/08/2016. En dat elke dag van 10-17 uur, op maandag 15 augustus is dat tot 16 uur.

In verschillende zalen van de brouwerij (waaronder de voormalige moutvloer ) vind je een heuse tentoonstelling terug. Daar stellen heel wat Vlaamse kantgroepen hun werk voor aan het grote publiek en demonstreren ze ook hun kunnen. Dit jaar gaan we zelfs internationaal want er is een Spaanse organisatie aanwezig.

Het Kantcentrum zelf is present met een uitgebreide stand. Zo wordt heel wat informatie omtrent cursussen (jaar & zomer) aangeboden. Je kunt er terecht voor meer informatie. Alsook kan je er heel wat kantmateriaal aankopen. We staan er je bij met raad en daad.

Elk jaar kunnen de deelnemers ook meewerken aan een project. Zo werkten vorig jaar (2015) heel wat mensen enkele vissen uit. Deze werden dan gepresenteerd op onze tentoonstelling. Dit jaar is het thema “mobielen“.

Elk jaar bezoeken duizenden mensen de Kantdagen op het Walplein.

single-kc_news.php