• © Bjorn Van Ryckeghem © Bjorn Van Ryckeghem
    Ontdek

    Nieuws

Steun het Kantcentrum Brugge VZW met een fiscaal aftrekbare gift

 

HET KANTCENTRUM BRUGGE VZW

Het Kantcentrum Brugge is een private culturele instelling die tot hoofddoel heeft het Brugse kantambacht te bewaren voor het nageslacht. Het beheert een museum en een gespecialiseerde bibliotheek, organiseert kantcursussen en –ateliers voor jong en oud, leidt kantdocenten op en geeft, naast het internationale tijdschrift “KANT”, ook andere eigen publicaties uit. Het Kantcentrum Brugge heeft als ambitie zich verder ontwikkelen tot hét kenniscentrum van de kant in Brugge en Vlaanderen.

Het Kantcentrum staat helemaal zelf in voor zijn financiering. Alle inkomsten uit de voormelde activiteiten worden integraal geïnvesteerd in de eigen werking.

Dit alles kost uiteraard veel geld. Daarom doen we beroep op u die een hart hebt voor dit aloude Brugse kanterfgoed.

 

HET FONDS
’VRIENDEN VAN HET KANTCENTRUM BRUGGE VZW’

Het Kantcentrum Brugge heeft een Fonds ‘Vrienden van het Kantcentrum Brugge’ opgericht, dat recent erkend werd als filantropische vereniging door de Stichting Pelicano*. Op die manier kan dit Fonds, ten voordele van het Kantcentrum, giften, schenkingen en legaten ontvangen die voor de schenker fiscaal aftrekbaar zijn vanaf een bedrag van €40. Voor elke gift, schenking of legaat van minstens dat bedrag levert de Stichting Pelicano u een fiscaal attest af dat u toelaat dat bedrag in mindering te brengen van uw belastbaar inkomen. Zo kan u tot 45 procent via uw belastingaangifte recupereren.

* De Stichting Pelicano is een instelling van openbaar nut, die zelf kinderen in kansarmoede helpt. Via zijn Filantropisch Centrum kan het andere verenigingen helpen fiscaal aftrekbare giften te ontvangen voor hun eigen werking. Dit is nu het geval met het Kantcentrum Brugge. Deze Stichting staat onder de hoge bescherming van H.K.H. Prinses Astrid van België.

 

STEUN HET KANTCENTRUM BRUGGE VZW
MET EEN FISCAAL AFTREKBARE GIFT

 

U kan ons steunen door een fiscaal aftrekbare gift van minstens €40 over te maken op het rekeningnummer BE04 0689 0672 7331 van de Stichting Pelicano, met als vermelding:  “2017/005 FVV KANTCENTRUM”.

Dit nummer identificeert het Fonds “Vrienden van het Kantcentrum Brugge” als begiftigde en zorgt ervoor dat uw gift bij ons terecht komt.

We danken u alvast voor uw erg gewaardeerde steun.

Voor meer inlichtingen kan u terecht bij het Kantcentrum Brugge Balstraat 16, 8000 Brugge of via de website www.kantcentrum.eu. Volg ons op facebook.

single-kc_news.php